MATT..

Ja jag känner mig matt å jätte konstig i kroppen..

Kan de vara mina järnvärden som sjunker???

 

Jag har i alla fall fått i mig lite mat å plockat undan disken, även jason e rastad å Markus sover vilket jag hoppas han gör ett tag till...

Jag känner att jag behöver vila lite så de blir soffläge en stund..

Sen måste jag fylla i mina papper om mammapenningen som kom idag jag ringde om dom i måndags eftersom de e nå strul me internet banken å så kom dom idag dom e snabba som vanligt på försäkringskassan så jag lär ju få mina nästa pengar senare än vanligt eftersom ansökan kommer komma in senare än vanligt men de får gå finns inte så mycket att göra åt de..

 


Huset..

Ja vi va ju å kollade på huset igår..

De va massor å gööra på de, hade man haft dom pengarna så hade de ju vart en annan sak..

För de går verkligen å göra sjukt fint för huset ser ut som en liten herrgård..

Å rummen va mycket mindre i verkligheten än på bilderna så de va en besvikelse eller så va de vi som åkte dit me alldeles för höga förväntningar..

 

Men jag sa till putte att han kanske måste släppa de där me att ha ett hus me Stoor tomt för de verkar vara omöjligt jag sa att man får nog nöja sig me dom mindre tomterna som är mer normalt..

 

För jag vill verkligen inte bo här hela livet de hade ju vart guld värt om man hade bott i hus när lillen bestämmer sig för att komma ut men de e ju bara glömma så jag får nog vänja mig vid 2 små barn hund å alla dessa trappor :( De e min kropp som kommer få ta stryk å de e ju inte så där jätte bra men vad ska man göra????


Barnledig..

Ja min underbara farmor ringde vid lunch å sa att hon ville ha Markus å självklart får hon de om hon vill.

Markus trivs ju som fisken i vattnet när han får vara ute en hel dag dom bor ju i hus så han älskar att vara där, å dom verkar älska att ha honom där :)

 

Men jag kan inte säga att jag har gjort nån direkt nytta under min barnlediga tid :(

Har tagit bort sängkläderna från sängen å slängt in dom i maskin de e väl typ de enda...

Känner att jag inte riktigt orkar hålla igång idag :(


Så de får bli en slapp dag idag får se om jag får ett ryck ikväll som jag brukar få.. Verkar som min motivation kommer kvällstid, konstigt de där..


Hus..

Ja putte ringde från jobbet idag å sa att vi ska iväg å kolla på huset idag i stället..

Hans jobba kompis känner tydligen mäklaren, för visningen är inte förrns om ett par dagar.

Å då sa jag okej de blir jätte bra jag va lite off under samtalet för jag vart nämligen geting stucken precis då å fan så ont de gjorde å gör fortfarande jävla getingar jag hatar dom..

 

Tillbaks till huset nu då..

Hoppas de e lika fint å så som på bilderna de e ju en del å göra men de e de ju på alla hus verkar de som eller i alla fall alla vi har tittat på :)

Hoppas de inte är för mycket att göra bara för då drar de ju iväg vilket de har gjort på dom andra husen å då han vi inte haft råd så då har vi fått hoppat av å de e de som e sååå tråkigt å så kan man ju hoppas att de inte e så många som budar på de heller för vi har förlorat ett par hus precis vid mållinjen å de har vart jävligt jobbigt vet inte hur många såna missar till vi orkar med :(

Tycker ju att de borde vara våran tur snart..
Eller e de inte meningen att vi ska ha hus???
Ibland så har jag ställt mig del frågan för vi har vart å tittat på en hel del hus å vart me å budat på en del men de verkar som dom vi budar emot har mycket mer pengar än oss :(

De skulle ju vara så perfekt me hus för oss me Jason å Markus å så lillen på väg de skulle ju vara rena drömmen..
Göra som en liten lekpark på tomten så barnen kan va ute å leka hela dagarna under sommaren å även annars med å bara kunna öppna dörren å jason får springa ut å in bäst han vill..


Ja vi får se när drömmen om vårat hus slår in snart hoppas jag..

För då skulle man kunna avlasta min farmor nån jul åxå hon har ju alltid hela släkten hos sig varje jul bor man i hus me mycket plats då skulle man kunna fira jul hos oss nåt år kanske så hon inte behöver tänka på allt jämt..
Hon börjar ju som sagt bli gammal å ska ta de lite lugnt..

Ni får hålla era tummar å tår för att de här huset e nåt å ha å att vi har en chans att få de i såna fall


Vardagliga saker..

Ja alla vardagliga saker som borde vara så lätta kan vara en hel vetenskap när man har en liten vilde hemma som inte gör de lätt för en.
Igår skulle jag hänga tvätten och tömma diskmaskinen å de va verkligen inte lätt Markus slet ner de jag hängde upp å stängde igen diskmaskinen hela tiden..
Så dom där sakerna man tar för givet att jag ska bara hänga tvätten de e inte så bara alla gånger kan jag lova :)

Sen skulle jag plocka upp alla miljoner leksaker han hade slitit fram i sitt rum å de va nog ännu svårare för han slet fram precis allt igen hahahahaha.

Men han är min guldklimp så allt han gör när han försöker hjälpa till är ju bara sååå gulligt.


Inge stan..

Nä de vart inge stan för oss idag..

Dels så har jag inte fått hem papprena från försäkringskassan som jag måste fylla i å lämna in hoppas dom kommer imorrn då..

Sen va tini här på besök hon åkte för en stund sen å hon hade me sig en sen födelsedagspressent lill skruttan de va 4 st ljuslyktor hon vet ju att jag älskar ljus å heminredning :)

Markus sov hela tiden hon va här skönt då fick vi umgås utan att jaga busungen hela tiden hehehehe, jusst nu sitter han å tittar på nalla puh å jag har startat tvättmaskin ska snart ta tag i den rena tvätten så jag har nånstans å hänga tvätten när maskinen e klar...

 

Å nu e de inte långt kvar tills putte kommer hem, skönt för som jag skrev tidigare så känner jag mig inte helt kry :( Känner mig matt i kroppen å känns som jag svettas som tusan känner mig jätte varm å äcklig...

 

Nu vill jag få upp höst gardinerna så ni får allt ta er ner i källaren å leta rätt på dom Heidi :)

Vill ju kolla på dom :)


Sjuk???

Jag känner mig allmänt hängig å trött i kroppen.

Håller jag på å bli sjuk eller e de mina järnvärden som sjunker???

Ger de några dagar till har de inte gett me sig så e de väl bara å börja äta dom där jävla järntabletterna igen, men jag får ju så ont i magen av dom känns som magknip inte skönt..

 

Har ju inte behövt äta nåt så här långt å me Markus så fick jag äta järntabletter å kämpa me blutsaften dagligen så graviditeterna har vart raka motsatserna till varann.

Me Markus mådde jag verkligen jätte dåligt dagligen i 5 månader spydde flera gånger om dagen å denna graviditet har jag mått som vanligt å inte spytt en enda gång..

Jag har visserligen vart lite trött vissa dagar denna graviditet men de kan ju bero på vilden jag har här hemma han kör ju slut på en ganska lätt :)

 

Tror inte de blir nån stan me erika idag..


Onsdag

Igår kväll efter att alla kvällsrutiner va gjorda så kollade jag å putte på en film den va väl inte så där jätte bra men men nu har man sett den..
Filmen va slut strax efter 21 å då ställde jag mig å gjorde matlådor åt putte snällt av mig va ????
De vart min hemmagjorda pasta sås me ost å skinka som han älskar så han va ju glad när jag frågade om han ville ha de :)


Vissa kvällar vill Markus ha välling till kvällsmat å andra kvällar inte..
Så igår fick han macka å kräm sen drack han bara lite välling i sängen å så fick han bara en flaska välling i natt trots att han vaknade 3 gånger inatt.
Gav honom nappen dom andra 2 gångerna..
Men vet inte vad som e bäst, att han äter på natten eller att han sover med napp???
Skulle helst vilja ha bort båda delarna men de blir nog tufft..


Igår fyllde min farfar år så vi va där en sväng å de va även heidi å Emil.
Å farfar vart så glad för pressenten vilket vi redan visste men i alla fall hehehehehe.


Idag e de onsdag å Martina skrev på msn för några minuter sen å sa att hon kommer hit strax efter 11 vilket ska bli super kul va ett tag sen vi sågs sen bär de av ner till stan å träffa erika, Martina trodde hon kunde följa me en stund innan hon va tvungen att åka till jobbet..



Glömde..

I mitt förra inlägg glömde jag skriva att även Heidi å Emil mer än gärna har markus om dom kan..

Förlåt gumman att jag glömde er de va verkligen inte meningen...

Jag skyller på min sömnbrist hehehehe.

 

Idag ska kanske Heidi komma hit om hon mår bra så jag håller tummarna för de för de skulle verkligen vara super kul :)

Tänk att vi ska ha barn nästan samtidigt känns riktigt kul :)
Dom vet ju könet på sin lilla skrutt, vi vet inte säkert vad de e för kön på våran lilla men vi tror att de e en pojke till, vad tror ni?????


Jusst nu sitter Markus å kollar på barnprogram å moffar melon :)
Hehehehehehe sötnosen


Sömnen..

Ja sömnen är nåt jag får väldigt dåligt av :(

Jag springer upp å kissar ett antal gånger per natt å sen så vaknar ju lilleman å vill ha mat så jag sover väldigt dåligt.. Å när jag väl sover så sover jag väldigt oroligt :(

Så jag är himmla trött under dagarna men de e ju bara bita ihop å underhålla min underbara son sova får jag göra nån annan gång :)

Men jag har ju helt underbara människor i mitt liv som gärna har Markus så jag får koppla av å bara vara allt ifrån ett par timmar till hela dagen..

Igår hade min underbara farmor Markus från lunch sen åkte vi å hämta honom när putte slutade å de va guld värt för jag kände mig inte helt på topp igår..

Å sen brukar puttes pappa ta ut honom på låång promenad på ca 2 timmar å då brukar jag vila eller plocka å tvätta beroende på hur jag mår..


Sen har vi ju hans gudföräldrar emma å chrille som alltid ställer upp å har honom om man frågar..
Erika brukar åxå ha honom så man har ju några som vill ha honom å de betyder mycket för ibland behöver man barnvakt.

 

 


Kvällsrutinerna..

Ja nu är kvällsrutinerna avklarade :)

Markus e badad, insmord på både kroppen å rumpan, öronen e rensade, tändena e borstade å maten i magen så nu ligger han i sin säng :)

Jag har även tömt diskmaskin å tagit undan tvätten å nu väntar jag på att maskin ska bli klar så jag kan hänga tvätten :)

Så nu e de soffan som gäller resten av kvällen :)


2 timmar..

Ja inatt fick jag sitta inne hos markus i 2 timmar mellan 02-04 å de va tufft kan jag lova jag va sååå trött vilket jag fortfarande är..

Men han är pigg som vanligt vart får han sin energi ifrån???

 

Snart är även augusti månad slut tiden går verkligen sjukt fort..

Vilket innebär att snart har vi lillen hos oss :)

Längtar massor efter å träffa de lilla livet som har bott i min mage å sen se hur Markus reagerar på sitt syskon :)

 


Försäkringskassan..

Ja nu har jag försökt logga in på försäkringskassans sida i ett par dagar men de står att de är fel lösenord å hur är det möjligt???

Så jag vet inte hur jag ska göra måste ju lägga in mina sista dagar innan jag ska börja få havandeskapspenning..

Får väl gå ner till försäkringskassan å prata me dom för jag har ändå ett papper jag måste lämna in men de ska alltid vara nåt strul me dom känns de som...

Trött börjar man bli...


Morgon rutinerna..

Ja nu e morgonrutinerna klara..

Markus har fått frukost, tvättmaskinen e startad, diskmaskinen e tömd, nappflaskorna e diskade jag har plockat undan alla pressenter jag fick igår :)

Heidi å emil ska komma över snart :)


Barnledig...

Jag har världens underbaraste farmor..

Hon ställer alltid upp å finns alltid till hands.. Imorse ringde hon vid 9 å sa att hon skulle komma å hämta Markus å jag blev så klart jätte glad eftersom jag har en del å göra idag bla dammsuga å de går ju inte när han är hemma så vid 10 lämnade jag ner honom till henne å så sa hon att vi kunde hämta honom när putte har slutat så de innebär att jag e barnledig hela dagen :)

Å Markus älskar att vara ute så han kommer stormtrivas sist min farmor hade honom så vart han jätte ledsen när de va dags att åka hem han ville verkligen inte hem å de e ju ett tecken på att han har haft super kul :)

Innan jag gick in idag så sa farmor att jag skulle passa på å vila å städa lite om jag ville de för imorrn kommer de ju va främmande här hela dagen då jag ska firas imorrn, gulligt av henne :)

Så jag sitter i soffan å ska kolla våra bästa år för de va längesen å eftersom jag e barnledig så kan jag ju :) Å sen får vi se om de blir å ta tag i dammsugaren eller om jag väntar lite me de.

 

 


Dålig ovana???

Har Markus kommit in i en period där han ska börja sova dåligt igen??

Han sov rätt hyffsat ett tag där jag bara behövde gå upp 1 gång per natt å ge honom flaskan men inatt va de 3 gånger å de e alldeles för mycket å han sov jätte oroligt inatt så jag e rätt trött idag..

Hoppas att de blir bättre väldigt snart igen :)


19:e

Här sitter jag i soffan å Markus sover fortfarande de händer inte ofta att jag vaknar före honom vill jag lova :)

Men jag gick ju å la mig svin tidigt i går kväll va helt slut å benen å fötterna bultade..

Jag dammade ju Markus rum å ställde iordning alla leksaker så nu ska de bara dammsugar å tvätta golven där inne å de ska göras i resten av lägenheten åxå.. Så jag tror jag tar det imorrn ...

För e de fint väder imorrn så e jag barnledig då kommer min underbara farmor å hämtar honom.

Å sen på lördag kommer alla gäster å ska fira min födelsedag som egentligen är idag men jag orkar inte fira de på en vardag för alla jobbar å så.. så vi tog lördag :)

Jag ska ut till jobbet idag vid 14 dom ska fira mig där ute idag..





Sömn...

Sömn vad e de för nåt???

Så känner jag idag för Markus har verkligen sovit sååå dåligt inatt har vart uppe 3 gånger i natt å sen vakna han kl 06 men då gav jag honom nappen å la mig i sängen en stund jag såg i kors då å ville verkligen inte gå upp då men efter ett tag va de bara å gå upp för då ville inte lilleman vara i sin säng nå mer :(

Jag är trött vill jag lova men de finns inte så mycket att göra åt de tyvärr..

Hoppas han sover bättre i natt å att jag vaknar till liv så jag får lite gjort här hemma idag..

Jag ska även träffa erika om hon inte blir inringd till jobbet..

Planen är att vi ska ta en promenad å då tänkte jag passa på å ta me jason så han får en låång promenad för då e de gjort idag 2 flugor i en smäll :)

 

Nä nu ska jag nog lägga mig i soffan å vila lite medans lilleman kollar på nalle puh..


Dagen..

Jaha då va denna dag typ slut..

kvällsrutinerna e avklarade.. Markus e badad, jag e duschad, middagen/kvällsmaten ligger i magen, diskmaskinen är startad, lilleman sover...

Så nu sitter jag å bloggar lite jag är verkligen jätte trött så de blir nog sängen om en stund, tänker strunta i att de e tidigt hehehehe.

 

Imorrn ska jag träffa Erika å de va verkligen evigheter sen så de ska bli super kul..

Vi ska luncha ta en låång promenad å snacka en massa skit eller de e de som e tanken i alla fall :)

De e väl den där promenaden som kan bli bortglömd i värsta fall hahahahahha.

 

Idag har Markus vart en riktig vilde han har verkligen satt mitt tålamod på prov hela dagen..
Men det är ju så me barn dom testar en mer än man själv önskar vissa gånger hehehehe..





Måndag..





Ja då va de måndag igen vilket innebär att jag å Markus e själva under dagarna eftersom Putte jobbar..

Å de känns både skönt å lite tråkigt..

Skönt för att då kan jag plocka, tvätta å fixa lite i lugn å ro, tråkigt för att de kan bli lite lång tråkigt i mellan åt..

Idag vaknade vi tidigt 07:50 så Markus ska få sova en stund vid 12 eller jag tänkte prova å lägga honom då å de vore perfekt om han somnade då för de e då jason behöver rastas.

 

Idag har jag lite på schemat som måste göras..

Ska göra pajdegen för vi ska äta kycklingpaj till middag idag å sen ska jag steka å göra i ordning kycklingen :)

Sen ska jag som vanligt plocka å fixa lite här hemma för min födelsedag närmar sig ju fy va jobbigt de känns..

Bli ett år äldre å firas de känns inte som nån höjdare om jag ska vara helt ärlig, men men bara å bita ihop å se glad ut..

 

Dagen blir såå lång när man går upp så tidigt, men då hinner man ju få mer gjort men jag känner mig fortfarande rätt seg så jag väntar ett tag till skulle kunna lägga mig å sova om jag ska vara helt ärlig men de går ju liksom inte hehehehe.

             


 

 


Äckliga värme...

Ska den äckliga värmen komma tillbaks nu eller????

Fan svättas ju av å bara vara, vara gravid i denna värme e fan inte kul svettas ju som en jävla kossa känns de som..

 

Putte har kommit hem nu i alla fall han står i duschen å sen efter de ska vi åka å hämta vårat underverk..

Fan va jag saknar den lilla skiten men snart så kan jag pussa på honom :)


Snart så..

Ja nu är de inte långt kvar tills putte kommer hem å de innebär att vi ska åka å hämta hem lillprinsen som har vart på äventyr sen 10:30 jag har verkligen haft de såå skönt å lugnt, de e alltid lika skönt å vara barnledig men de e alltid skönast när man får hem de lilla livet igen.
Å så här många timmar har jag nog aldrig vart barnledig som idag men jag har ju fått en massa gjort så de har vart kanon :)

Ska snart ut å rasta jason åxå så de e gjort när putte kommer hem så vi kan åka å hämta prinsen direkt saknar ju honom en himla massa ska ge honom en bamse kram å en jätte puss mitt lilla busfrö.


Idag e de fredag de betyder helg jiipppiii..
Då har jag putte hemma lördag å söndag.. får se om vi hittar på nå skoj beror ju lite på vädret..
Ikväll blir de lugnt för våran del medans många andra kommer vara ute å festa å må skit imorrn hahahaha rätt åt er.. Jag är så glad att jag har min lilla familj å vara hemma å umgås med å bara mysa på helgerna fattar inte riktigt vitsen me å dra ut å supa sig redlös känns lite fjortis på nåt sätt..


Städa...

Ja imorse dammade jag ur sovrummet, å nu har jag dammat ur i jasons rum å blommorna som stod i fönstret där inne har fått sig en dusch nu står dom i badrummet å ska torka innan dom får inta sin plats igen..
Så jag passar på å tar en liten paus innan jag ska ge mig på å damma i hallen..
Sen får vi se om jag orkar ta mig in i lillemans rum å damma ur där inne med idag de skulle vara sååå skönt för då kan jag dammsuga å torka alla golven imorrn för då e typ hela lägenheten städat förutom fönstrena som jag åxå måste ta men fan hatar å tvätta fönster fan såå tråkigt de är..
Å badrummet då men de går rätt fort när man väl börjar..

Som idag har jag fått Massor gjort å lär hinna en del till innan putte kommer hem om orken håller i sig..
Fick ju återbud från Erika hon va tvungen att jobba över vilket jag tyckte va skit tråkigt men men de e sånt som händer...
Vi får ses en annan dag helt enkelt :) Å jag får se de som så att då får jag lite mer gjort här hemma...

Fick ett mess av min syster Heidi där hon skrev att jag va så duktig som höll på å städa å jag känner mig faktiskt rätt duktig hehehehe.. Å anledningen till att jag har fått å kommer få så mycket gjort idag e ju för att min underbara farmor ville ha Markus hela dagen annars hade jag inte ens fått hälften gjort så jag måste verkligen tacka henne sen..

Tänk vilken underbar familj man har som vill hjälpa till å avlasta en lite då å då..
Det är verkligen guld värt å få vara barnledig nångång för då kan man göra sånt man inte riktigt kan som nu i mitt fall STÄDA.. å de känns sååå skönt å få de städat här hemma jag vet att de snart e dags å börja om från de första rummet jag städamen de gör jag gärna de känns lite lättare att hålla efter när de väl e städat :)


Telefonsamtalet..

Ja föör en stund sen fick jag ett underbart telefonsamtal de va min faster som ringde å sa att min farmor ville ha Markus fram tills putte slutar å de tackade jag självklart ja till för de händer typ aldrig att jag e barnledig så många timmar..

Så nu e han ute på en promenad me henne dom skulle till nån lekpark å sen skulle dom hem till dom å han skulle få sova ute i vagnen så han kommer vara ute hela dagen idag vilket han älskar så han är den lyckligaste lilla killen i världen jusst nu..

Å jag sitter i soffan å bara njuter me mitt glas ice tea me smak av Mango å kollar lite på tv nu ska jag bara vara å städa lite de som är så svårt för mig när lilleman är hemma eftersom han är överallt å ingenstans hela tiden nu när han går/springer..

Puss på er


Trött..

Ja idag ville lilleman upp tidigt så jag e rätt trött..

Han ville upp vid 07:30 så de va ju bara öppna ögonen å kliva upp :) Han pulade för fullt me grejerna i sin säng när jag kom in å så möttes jag av världens leende å en massa prat han är så underbar å go min lilla skatt :)

Min frukost ligger redan i magen men lilleman sitter å pular me sin framför bolliboompa..

Jag ska snart gå å bädda sängen å sen damma av hyllorna ovanför som jag inte hann med igår sen ska en maskin tvätt startas å diskmaskinen ska tömmas de e de jag planerar å hinna med innan jag ska träffa Erika vid 13 taget å jag hoppas lilleman låter mig göra dom sakerna :) för de känns så skönt å få lite gjort varje dag :)

Får se om jag tvättar fönstrena i sovrummet senare idag åxå :)

 

Jag fyller ju snart å skulle va skönt om de va städat å fint då å så ska jag ju baka lite tills dess åxå men de gör jag kvällen innan tror jag som dom e färska å goda :)

 

 

 


Mellanmål..

Ja nu sitter lilleman å pular me sitt andra mellanmål för dagen..

Å de består så klart av en av alla hans favoriter, melon..

Han smaskar på för fullt till nalle puh han är ju för söt min lilla vilde..

Han vaknade 13.30 så han sov nästan 2 timmar, så jag hann fixa lite plus att få lite egen tid i soffan inte helt fel :)

 

Imorrn ska jag träffa Erika som kommer hem från gbg ikväll men vi ska ses efter 13 för hon jobbar till 13 imorrn..

Veckorna bara springer iväg tycker jag..

Imorrn har putte redan jobbat sin första vecka efter semester då har han bara 4 veckor kvar att jobba sen ska han vara pappa ledig me Markus i 8 veckor :) å sen är förhoppningsvis de nya lilla miraklet här hos oss :)


Lite..

Ja jag har fått lite gjort så här långt av dagen i alla fall..

Har tagit resten av köket nu e de bara en form som står på bordet som ska in i skåpet men ja e inte så låång så de får putte göra..

Å så hann jag byta gardiner i sovrummet damma av fönsterbrädan å sätta på rena sängkläder på halva sängen innan de kom in en geting så de va bara ut fort som tusan å stänga dörren vet inte om den e kvar eller om den har tagit sig ut de får putte kolla när han kommer hem hatar verkligen getingar..

Så då har jag halva sängen kvar å sen att damma av dom två hyllorna vi har ovanför sängen sen e typ de rummet åxå klart golvet åxå så klart..

Jason e rastad lilleman har ätit lite mellan mål å sover för fillfället så då passa jag på å sätta mig här me mitt mango ice tea å bara njuta..


Igår va jag sjukt duktig..

Ja jag e själv lite små stolt över mig :)

Igår när Markus va ute me sin farfar så fick jag eld i baken å började städa köket..

Torkade av alla skåplukor, skurade rent spisen, dammade av kryddhyllan å den va äcklig, gjorde rent fläkten även den va vidrig, skurade rent kaklet, dammade av hyllan vi har i köket å så blev även köksfönstrena tvättade.. Har bara den lilla bänken vid spisen kvar sen har köket fått sin omgång :)

Ska försöka ta de nu under dagen... För har planer på att få sovrummet gjort idag åxå där inne ska de bytas gardiner, å sängkläder å dammas av.. Ska även dammsuga men de lär få bli ikväll me tanke på att Markus e livrädd för dammsugaren..

 

Tanken va att Heidi skulle komma över idag om hon mådde bra men fick nyss ett mess av henne att hon inte mådde tipp topp blir de så att hon kommer då struntar jag självklart i å städa då e de umgås me syster som står på schemat :)

 

De känns inte så där jätte kul å städa för de flyfer in en massa småskit från träden men men de e väl bara å ta de vart efter vill fan göra en rejäl städning å som sagt jag får ju ta lite i taget me tanke på min lilla hulligan som ska vara med över allt å dra å slita i allt :)

 

Mina älsklingar


Plock, plock, plock

Ja de känns som jag springer å plockar hela dagarna..

Nu har jag soppat upp allt damm i vardagsrummet å hallen men shit så jobbigt de va, jag kan ju inte dammsuga när jag är hemma själv me Markus för han är totalt livrädd för den :(

Får se om jag drar en veva me dammsugan när Markus e ute me sin farfar eller om jag tar de när putte kommit hem, eller om jag plockar iordning i Markus rum..

Jag vill ju gärna ha städat å fint till jag fyller så de e bara å ta lite varje dag me tanke på att jag har lilleman hemma å då e de inte lätt å ni som vet hur akktiv han är förstår vad jag menar :)

 

Jag hoppas åxå jag får kolla på gardinerna från Heidi till helgen för vill jag ha dom så vill jag gärna få upp dom så fort som möjligt om hon kan vänta med pengarna men de e jag nästan säker på att hon kan :)

De ser ju ut som ett nytt rum när man får upp nya gardiner ME LIKE..

Jag funderar på å byta till mörkare gardiner i sovrummet åxå får se om jag gör de i veckan.. Eller om jag tar de i samma veva som när jag bäddar rent i sängen ja jag tror fan de lutar åt de å då kan jag damma å städa sovrummet på samma gång, mycket bra :)

Sen måste jag ta tag i Jasons rum men putte ska få ställa undan grejerna han har ställt in där först :)

 

Nä nu ska jag dricka upp colan å njuta lite innan de e dags å göra lilleman klar för sitt äventyr me sin farfar :)


Bilder...

 

Simmar lite med "farbror" Emil






Mina två älsklingar







Ute på lite skogsäventyr :)






Far och son <3






Det finaste i världen, älskar er...






Markus busar i skogen






Ska iväg på egna äventyr






Markus kör lite bil me pappa :)






Undra vad han ser??? :)






Min solstråle


Egen tid..

Ja Markus ligger å sover, å då passar jag på å ha lite egentid i soffan me datan, en havreboll å lite cola :)

Jag sa att jag skulle passa på å plocka lite när han sov men jag känner att jag orkar inte de så jag tar de senare under dagen..

Nu ska jag bara sitta å vara en stund för de händer inte allt för ofta vill jag lova...

 

 


Mellanmål..

Ja nu sitter lilleman å äter lite mellanmål, efter mycket om och men vill jag lova..

Han vill bara leka hela tiden å hela dagarna skulle han bestämma så skulle de bara lekas hela dagarna då skulle han strunta i å äta å de går ju inte. Men nu har han lugnat sig å sitter å kollar barnprogram å äter gurk å melon bitar :) Han smaskar på för fullt..

Han älskar ju både melon å gurka å all annan frukt åxå typ :)

 

Puttes pappa ringde för ett tag sen å han kommer kl 15 ungefär å tar ut Markus på en lååång promenad..

Markus kommer bli så glad när han ser sin farfar de blir han alltid :)

Å då har jag 1 timme innan putte kommer hem åxå så då ska jag nog försöka röja undan lite vilket jag även ska göra när Markus sover vilket jag hoppas han vill göra idag..

Ska pröva å lägga honom vid 12-12:30 å se om han somnar..

 

Jag hittade sladden till kameran å datan så snart kommer de finnas lite nya bilder åxå :)


Borta...

De va sjukt längesen jag la upp kort här på bloggen men de finns en anledning till de..

Kabeln mellan kameran å datan e borta :(

De finns lite nytagna kort i kameran så jag ska ge mig på å leta rätt på kabeln idag hoppas jag hittar den för då kommer de lite nya bilder här :)


Tidigt...

Ja idag vaknade Markus kl 8 tidigare än vanligt men de va bara å gå upp å se glad ut fast jag va hur trött som helst.. Ge honom ren blöja å sin frukost, som han sitter å pular med framför nalle puh som vanligt de har blivit våran morgon rutin :)

Min frukost ligger åxå i magen de vart bara lite flingor å mjölk..

Diskmaskin e startad åxå ville inte göra de igår kväll så sparde de till nu :)

 

Hoppas på å få lite gjort här hemm idag men de brukar vara svårt me Markus springandes runt fötterna så vi får se vilket humör han är på idag...

 

Ska kolla på ett par gardiner som Heidi ska sälja.. Skulle vilja kolla på dom idag å är de så att jag ska ha dom då skulle jag vilja ha upp dom idag åxå men de lär nog inte bli av :(

Emil jobbar ju å dom ligger ju nere i källaren..

Om jag nu ska ha dom så hoppas jag att hon kan vänta me pengarna tills jag får mina men de tror jag hon kan hon e ju så go å vet att jag betalar för mig om jag säger att jag ska göra de :)

 

nä nu ska jag läsa bloggarna jag följer å kolla min fb :)

Hehehehehe vilken nörd..


Pustar ut..

Ja nu har jag äntligen satt mig ner i soffan efter en dag me full fart..

Maten va jätte god har även tagit all disk som vart efter den känns skönt..

Ska försöka få lite gjort imorrn me ska försöka få undan allt som står på köksbordet :)

Nu sitter jag i soffan å njuter me lite partylite ljus tända å mitt mango ice tea i handen kan de bli bättre???

 

 


Full rulle...

Ja idag har de vart full rulle..

När vi vaknade här hemma så startade jag en maskin tvätt direkt åsen små plockade jag lite, lekte me Markus, rastade Jason..

Ringde Heidi medans jag va ute me Jason å kolla om vi kunde komma över å de kunde vi så upp me Jason, hänga tvätten, packa väskan göra oss klara å iväg, in i affärn köpa fika bröd å cola till oss traska hem mot heidi..

Å där va de full rulle på markus som vanligt.. Fick honom å somna efter mycket om och men..

Putte ringer när han har slutat jag säger att han får hämta oss de gör han hem å börja me pajdegen å steka kycklingen.. Pajdegen står jusst nu i kylen ska snart in i ugnen sen ska fyllningen till pajen göras..

Diskmaskin e startad å de som inte fick plats ligger i hett diskvatten..

Jag har dammat av tv bänken, hyllan ovnför å fönsterbrädorna i vardagsrummet å en av tavelisterna i jasons rum håller även på å vattnar mina orkideer så de har verkligen vart full rulle idag å dagen e ju inte slut får se hur mycket mer jag orkar göra e ju sååå sjukt äcklig luft blir till å ta en dusch innan man lägger sig sen...

Ska nog plocka undan lite dvd filmer som ligger lite här å där å försöka plocka undan den torra tvätten sen får de nog räcka för idag...


Sovmorgon..

Ja idag gav lilleman sin mamma sovmorgon å de behövdes verkligen för jag har sovit sååå dåligt i natt.. Sprungit på toa å så har jag inte legat bra hur jag än har legat de har värkt i ryggen..

Så denna sovmorgon tackar jag för..

 

Tvättmaskin är igång som vanligt känns de som :) hehehehe..

Ska snart ställa in disken i maskin..

Igår kväll gjorde vi ju ugnsomelett me kantarell stuvning å de va faktiskt inte så där jätte gott..

Idag ska vi pröva oss på å göra kycklingpaj hoppas den blir god för de låter himmla gott :)

 

Jag ska väl försöka plocka å dona lite idag medans putte e på jobbet men de e som sagt inte lätt när lilleman river å sliter i precis allt :) Vi lekte ju i hans rum så gott som hela dagen igår å de syns vill jag lova de ser ut som om en bomb har slagit ner där inne hehehehehe.

Han ska ju leka me precis allt..

 

Nä nu ska jag läsa lite bloggar å sen mysa me min prins som pular me sin frukost framför nalle puh :)

 

 

 


Ugnsomelett..

Ja ikväll blir de nog å göra en ugnsomelett me kantarellstuvning från kantarell plockandet igår :)

Vart inte så jätte mycket kantareller men de borde räcka till stuvningen :)

Jag har aldrig gjort ugnsomelett så de ska bli kul å se hur det går hehehehe.


Duktiga Jag..

Ja nu har jag fan vart duktig..

Medans Markus har sovit vilket han gör fortfarande så han jag mailat barnomsorgen ang dagisplats, libero ang babyboxen vi inte har kunnat registrera, ringt försäkringskassan å fylli i min ansökan om semester dagar så nu ska jag andas ut å göra lite mat men de känns sååå skönt nu när allt e gjort..


Får vänta...

Ja den vita maskinen me tvätt får vänta tills imorrn dels för att jag inte orkar tvätta den i dag å så för att toppen å tröjan jag har på mig idag e vitt å ska åxå tvättas så de får bli imorrn helt enkelt..

 

Ja känner mig varm å matt hoppas de e för att jag har hållt igång nu på förmiddagen för sjuk vägrar jag att bli. Va nyss ute me Jason åxå puuuh vilken äcklig luft det är ute...

 

Markus e rätt grinig idag :(

 

Nä he vad ska man göra nu då gå in i markus rum å leka lite kanske ja de får de bli :)


Nu är den här...

Ja nu är min vardag här igen..

Idag är det ju måndag å inte vilken måndag som helst utan de e puttes första jobbdag efter 4 veckors semester å de innebär att jag lilleman å jason e själva hemma..

Å att min vardag e tillbaks märks för både tvättmaskinen å diskmaskinen är redan igång å jag har redan ätit upp min frukost lilleman sitter å pular me sin framför nalle puh :)

 

Jag hade tänkt städa ut kylen åxå torka ur den å kolla om de e nåt som måste kastas vilket de alltid är å sen ställa iordning allt..

Jag gjorde jordgubbsvatten åt lilleman igår kväll innan vi la oss så de ska han få pröva idag hoppas han gillar de :)

Sen ska jag göra en blåbärs smoothie åt honom till mellan mål.. smoothies älskar han verkligen å de e ju bra :)

 

Ska tvätta en vit maskin tvätt åxå när den svarta maskinen är klar å så måste jag ta undan tvätten som redan hänger på vindorna så jag har nånstans å hänga den nya..

Skulle vilja rens å fixa iordning i skåpet där vi har gardiner, sängkläder å handdukar åxå men får se hur mycket jag orkar med idag de finns ju som sagt flera dagar för putte ska ju jobba i 5 veckor nu sen ska han vara pappa ledig me Markus medans jag går på havandeskapspenning å de kommer kännas skönt å ha honom hemma innan den lilla kommer så jag får en chans å varva ner lite, för sen kommer jag verkligen att ha händerna fulla :)

 

Tänkte försöka få hit min kära syster yster Heidi idag åxå får se om jag lyckas :)


Bröst pump..

Ja när pengarna kommer så funderar jag på å köpa en bröstpump å börja pumpa lite varje kväll..

För de spänner sååå otroligt mycket i brösten jusst på kvällarna så nu får jag trycka ut för hand å de känns så meningslöst å trycka ut å låta de rinna ner i handfatet då kan jag lika gärna pumpa å frysa in så jag har..

För jag kommer inte slänga fram bröstet om jag är på stan å då kan de vara skönt å veta att de finns bröstmjölk i frysen man kan ta med sig :)


Plocka svamp???

Ja idag är det söndag å det innebär att Putte börjar jobba imorrn, vilket känns både tråkigt å skönt..

Tråkigt för de har vart skönt å ha honom hemma me tanke på att Markus har sovit så dåligt å skönt för att då kan jag återgå till min å lillemans vardag å jag ska försöka städa lite å nåt varje dag om mitt lilla vild djur tillåter han är ju mest å sliter i allt så de e inte så lätt å städa me honom hemma...

 

Idag funderar jag å putte på om man ska åka ut till skogen å plocka lite svamp men vi har som sagt inte bestämmt nåt än..

Sist vi va ute så gick de ju allt annat än bra, vi hittade 1 svamp på typ 2 timmar så de va inge kul alls..

 

Markus sitter å pular me sin frukost min ligger redan i magen :)

Snart måste Jason rastas får se om de blir jag eller putte som tar de..

 


Kvällsmat..

Ja Markus sitter å pular me sin kvällsmat som består av en skogaholms macka me ost å så yoghurt å som vanligt valdes yoghurten först så nu sitter han mest å leker me mackan, busfröt :O)

Jag åt åxå macka me ost men jag drack oboj till de va super gott vill jag lova :)

Funderar på om jag ska skära upp lite melon till mig å lilleman åxå de e ju så jädrans gott..

 

Jo de får fan ta å bli lite melon :)


Lördag..

Imorrn e sista dagen Putte e hemma sen e jag själv under dagarna igen..

Eller själv är jag ju inte men själv med Markus å de innebär även att jag får ta honom själv nattetid så jag hoppas verkligen att han vill sova lite bättre då :)

Ska även försöka fixa å plocka lite här hemma när min vardag blir normal igen dvs putte jobbar å jag e hemma me våran guldklimp :)

Skulle vilja få städat å fixat till jag fyller men de e inte de lättaste me en son som springer å sliter i allt å som inte alltid vill sova på dagarna för annars kan man ju få lite gjort när han sover men som sagt inte alltid han vill göra de dagtid..

Som idag tex han har precis somnat men de har tagit 1 timme å få honom att somna åxå å idag vart de egentligen lite för sent men men vad ska man göra..

Han får sova max 1 timme sen får jag väcka honom annars kommer han aldrig att somna ikväll..

 

Idag har jag träffat Michaela en sväng å de va as trevligt vi ses ju tyvärr inte så ofta :(

Men när vi väl ses så e de alltid lika trevligt å vi babblar på nonstop hehehehe finns ingen hejd på oss..

 

Jag känner mig trött å seg i kroppen inte bra bara jag inte blir sjuk men de tror jag inte jag e typ aldrig sjuk..

Undra om jag ska starta en maskin tvätt när lillprinsen har vaknat.

Även putte sover för er som vill veta vilka latmaskar :)

 

 


Gårdagen

Igår va vi å grattade min kära syster Heidi som fyllde år..

De va trevligt som alltid..

 

Vi va även ute i stugan å putte hjälpte Tarja å Micke å fixa lite me elen där ute å så bjöd dom på mat å de va riktigt gott :)


Sova..

Inatt fick jag sova för första gången på evigheter å de va väl behövligt.

Putte tog Markus så jag fick sova ut för han vet ju hur nätterna har sett ut nu när han har haft semester å han vet att de har vart riktigt tufft vissa nätter å han börjar ju jobba på måndag så då står jag ju själv på nätterna i veckorna för jag skulle aldrig be honom gå upp å ta Markus när han ska iväg å jobba..

Inte me de jobbet han har han jobbar ju me el så de e viktigt att han inte e trött så han inte vet vad han gör för då kan de sluta riktigt illa å de e verkligen de sista jag vill så jag har sagt att jag tar nätterna själv när han jobbar..

 

Snart ska jag hoppa in å duscha å spola ur badrummet innan vi ska iväg me tarja å Micke en sväng vi ska ut till sundbyholm å köpa lite gott å äta :) Nice som tusan ska de bli sen ska putte hjälpa Eddie me att koppla in nån tvättmaskin dom har köpt..

Men tiden vi fick va ju himmla kul mellan 12-15 nångång hehehehehe så då kan man inte göra nåt idag eftersom nångång mellan 12-15 ska vi hjälpa Eddie..

 

 


Onsdag

Natten va väl okej men va ändå uppe 3 gånger å gav Markus välling 2 av dom men nu har han börjat somna om själv bara han får flaskan så nu slapp jag sitta där inne inatt..

Hoppas de håller i sig bara..

 

Vi va iväg igår å köpte lite annan välling för jag tror ju inte han blir riktigt mätt eftersom han måste äta typ 2 gånger per natt så inatt fick han hälften av de nya å hälften av de gammla måste ju vänja hans lilla mage innan man byter helt plus att vi har så mycket kvar av gammla vällingen å man vill ju liksom inte kasta de.

 

Igår tog jag undan tvätten som hängde i Markus rum å så körde jag en maskin så idag ska jag nog ta undan all tvätt å tvätta lite de e ju inte så kul väder där ute direkt..

Skulle behöva åka till ikea åxå vi skulle behöva en byrå för å få plats me alla lillens saker åxå snart e vi ju faktiskt 4 i den här familjen :)

Jag har inte hunnit tänka på de så mycket me tanke på att dagarna e fulla me bus me lillprinsen som härjar på för fullt å är de inte de så är de allt här hemma som måste göras..

Men nu när de börjar närma sig så tänker man självklart på att snart e vi faktiskt en till här hemma å de känns helt underbart å så mysigt..

än så länge så har jag inte tänkt alls på förlossningen vilket jag gjorde jätte tidigt me Markus men kan ju vara för att jag redan har vart me om det en gång...

Å jag hoppas att de går lika lätt å smidigt denna gång som det gjorde me Markus..

 

Lillens säng står redan på plats lite egna å nya kläder e inköpta en egen filt har den åxå fått, nalle som spelar musik å så har vi ju även köpt hjärtljudsnallen å mitt första år boken så lite har vi inskaffat åt vårat nya hjärta men de kommer självklart att bli lite mer :)

 

Idag ska vi äta kyckling här hemma men vi har inte riktigt bestämmt vad för kul vi ska göra me dom de återstår att se ha de gött..


Stoor..

Ja nu börjar min lilla Markus bli stor.

Igår lärde han sig eller kom på hur man öppnar ytterdörren så nu måste vi alltid låsa dörren så han inte kommer ut i trapphuset å slår sig i alla trappor.

Som tur va så va vi i hallen igår när han fick upp dörren så inget hann ju hända men fatta om vi hade vart i nåt annat rum då hade de kunnat gått illa hemska tanke fy bubblan.

 

Jusst nu sitter han på golvet å lutar sig mot Jason å tittar på barnprogram sååå söt..

Han åt en halv portion gröt till frukost en macka å lite mjölk :)

Men tror vi måste köpa ny välling den som är från 1,5 år för han blir inte mätt på den han dricker nu :(

Han dricker liksom 2 flaskor varje natt å de känns som lite mycket så vi ska pröva me den från 1,5 år å se om den gör honom mättare..


Jag sitter å funderar på om jag ska starta en maskin tvätt eller om jag ska ta de imorrn i stället...
Som de känns nu så får den faan vänta tills imorrn..

 


Middagen..

Ja gästerna kom 16:30 ungefär å då höll jag på me maten för fullt..

Men maten uppskattades verkligen dom tyckte de va super gott å tackade flera gånger alla åt 2 portioner utom jag vart fan as mätt efter första.

Sen efter maten vart de kaffe å en massa skit snack..

Har verkligen vart en skit trevlig kväll borde man göra oftare :)

Så nu har jag precis satt mig i soffan har fixat me diskbärget som vart men kastrullerna får jag ta sen dom står me hett vatten i sig..

 

snart ska jag å putte kolla på film men vet inte om jag ska ta en dusch innan eller efter tror fan de blir efter :)


Morgonen..

Vi blev väckta 07:30 idag av en pigg lilleman så vi hämtade in honom till vårat sovrum å där busades de för fullt fram till 08:30 :)

Sen gick vi upp så nu har alla ätit frukost här å tvättmaskin går på högvarv redan :)

Snart ska putte ut me jason å jag ska väl ta undan den torra tvätten nån gång innan tvättmaskinen e klar så jag har nånstans å hänga upp den blöta tvätten på hhehehehe..

 

Idag får vi ju middags gäster vilket ska bli riktigt trevligt..

Å gott framför allt :)




Duktiga Jag

Ja nu har jag plockat å fixat lite här hemma..

Diskmaskinen går på högvarv, har bytt sängkläder så de blir å tvätta imorrn.

Markus e badad, aktiverad å har ätit gröt han ska snart läggas me lite välling å så får vi hoppas han somnar fort för jag ska hoppa in å duscha å spola ur badrummet för de ligger hundhår på vårat vita badrummsgolv å de syns ju så jävla tydligt hatar de..

Sen blir de å mysa i soffan me chips å cola fy så gott..

 

Imorrn ska jag Bjuda min faster, hennes man å min pappa på mat dom kommer vid 17 taget..

Ska bli mysigt å trevligt så jag ska plocka å dona lite även imorrn tror jag.

Jag har även gjort en hemma gjort chili marinad idag som vi ska ha när vi ska grilla i veckan den blir ju godare ju längre den står så jag tog mig i kragen å gjorde iordning den ikväll..

 

Markus springer runt här för fullt så vet inte om han kommer gå me på å läggas vid 20 taget kanske får dra ut på den till 20:30 eller nåt...

 

Fy fan va skönt de ska bli å sova i en ren bäddad säng hoppas även på lite regn inatt :)






Meningslöst..

De känns som jag springer runt å plockar å försöker hålla efter samtidigt som putte ställer grejer över allt..
Har gapat lite på honom men vette fan om de e nån mening..
Men men nog pratat om de.


Idag har jag fixat lite me markus garderob men blir å fortsätta imorrn..
Rensat ut de som e förlitet å hänga upp de han kan börja använda men gud va kläder han har :)
har även tvättat å tagit disken..
Vart en sväng till öb så ska snart packa upp de som köptes där..
Vart även en sväng till puttes föräldrar.


Markus ska bada ikväll i de nya skummet jag köpte idag kommer lukta sååå gott :)


Söndag..

Ja då va de redan söndag igen..

Veckorna bara försvinner, går alldeles för fort ju.. Ska de fortsätta i denna takt e man ju en gammal å gråhårig kärring snart fy vilken hemsk tanke..

 

Vad som händer idag vet jag inte riktigt har i alla fall precis startat en maskin tvätt, hade tänkt tömma diskmaskinen å stoppa i de som inte fick plats igår.

Ska byta sängkläder idag åxå men får se om jag tar de under dagen eller precis innan vi ska gå å lägga oss..

Å så ska jag duscha ikväll de e ju ett måste när man bäddar rent i sängen å så får vi hoppas på lite regn i natt gud så underbart det skulle vara :)

Skulle behöva åka till öb åxå å köpa lite sköljmedel å sånt skoj får se om vi tar de idag eller hur vi gör..

 

 


RSS 2.0